Ana Sayfa Kimdir Şevval Sam

Şevval Sam

589
0
Paylaş
Şevval Sam şarkıları, albümleri, oynadığı kısa filmler ve rol aldığı filmler ile televizyon dizileri ve tv programları hakkında bilgiler sayfamızda paylaşılıyor.
Sevilen oyuncu, şarkıcı, beste ve şarkı sözü yazarı sayın Şevval Sam hakkında bilgileri sitemizden okuyabilirsiniz.

Şevval Sam kimdir? Nereli, Kaç yaşında? Kariyeri hakkında bilgileri sayfamızda paylaştık.

11 Kasım 1973 tarihinde İstanbul’da doğan sanatçı, ünlü müzisyen Leman Sam ile Selim Sam’ın kızıdır.  Sade yaşamı ile dikkat çeken sanatçımız çalışmaları dışında magazin dünyasında ve kameralar karşısında görünmemeye özen göstermektedir.

Sanat dünyasında; şarkıcı, oyuncu, beste ve söz yazarı olarak başarı ile yerini alan sayın Şevval Sam; eğitim hayatına ilkokul ve ortaokulu Hasan Ali Yücel ilköğretim okulu ile başlamıştır. Lise yıllarında İstanbul Zincirlikuyu İnsaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi restorasyon bölümünde öğrencilik yapmış olup yüksek öğrenimi ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi grafik bölümünde tamamlamıştır. 1993-1999 yılları aralığında Beşiktaş Futbol takımının Sarı Fırtına lakabı ile tanınan efsane eski futbolcusu Metin Tekin ile evli kalmıştır. Bu evlilik sonucu Tarık Emir adlı oğlu olmuştur.

Şevval Sam Albümleri ve Diskografi
(2006) Sek
(2007) Istanbul’s Secrets
(2008) Karadeniz
(2010) Has Arabesk
(2012) II Tek
(2012) Tango
(2015) Toprak Kokusu
(2016) Nanninom
(2012) Aşk olsun

Konuk olduğu albümler
(2009) Güldünya Şarkıları (Aile içi şiddete son kampanyası dahilinde “Kibritçi Kız” adlı şarkı)
(2010) 7 Kocalı Hürmüz (Sinema filmi için Bu Gece Lazım, Yalnız Kullar şarkılarını seslendirdi.)

Filmografi
(2015) Kara Kutu (TV dizisi)
(2002) Martılar ve İstanbul (Dr. Pınar)
(2006) Yaşamın Kıyısında (Bu filmde konuk oyuncu olan Şevval Sam ben seni sevduğumi adlı şarkısını seslendirmiştir.)
(2010) Siyah Beyaz (Ankara’da 25 yıldır açık olan “Siyah Beyaz Bar” ve onun müdavimlerinin konu alınan Siyah Beyaz filmi, dostluk ve duyarlılık temalı iç ısıtan bir filmdir. Uzun yıllar aynı bara giden kişiler arasında oluşan arkadaşlık bağı filmin seyir zevkini arttırmaktadır. Şevval Sam ise bu filmde hayata karşı tek başına direnip yalnızlığını kendisine yaşam tarzı haline getiren bir iş kadını Ayten’i canlandırmıştır.

Kısa film
(2004) Ziyaret (En büyük korkusu gerçek ile rüyayı karıştırmak olan bir kadının gerçek gibi olan rüyasını psikiyatristine anlatmasını konu alır)
(2007) Sen Olmak (Engelli olmasından ötürü eve kapanan bir kadın ile eşinin yaşadığı zorlukları daha iyi anlayabilmek amacı ile onun tekerlekli sandalyesinde şehrin sokaklarına gezen bir adamın hikayesini konu alır. Konusu “Engelliler” olarak belirlenip yedincisi organize edilen 7. Ulusal Kısa Film Festivalinde “en iyi film” seçilmiştir.

Şevval Sam’ın rol aldığı diziler
(1993-1998, Atv) Süper Baba (Deniz – Derya): Çengelköyde bir masal. Fiko, Deniz öğretmen ile yeni bir ilişkiye başlamaya çalışır. Ama hiç umduğu gibi olmaz.
(1996, Star TV) Feride (Feride): Feride babasını idam ettiren hakim tarafından evlatlık olarak alınır. Evlatlık alındığını öğrenince hayatının dengesi bir an içinde değişir.
(1999–2000, TGRT) Aşkın Dağlarda Gezer (Kajal): İki düşman aşiretin ortasında yetişen bir aşkın öyküsü. Zal ve Kajal’ın mücadelesi.
(2002, Show TV) Yıldızların Altında (Türkan): Türkan sevdiği erkekten hamile kalır; ama sevdiği erkek bunu bilmediği için Macaristana gider. Döndüğünde Türkan’ın zengin bir adam ile evlendiğini öğrenir; halbuki yalandır.
(2002, Kanal D) Karaoğlan (Ece Sultan): Bu dizide konuk oyuncu olarak Ece Sultan’ı canlandırmıştır.
(2002-2003, Kanal D) Gülbeyaz (Gülbeyaz): 2 düşman ailenin torunları birbirine aşık olursa ne olur? Gülbeyaz ile Kadir’in kavuşma hikâyeleri…
(2004, Show TV) Müjgan Bey (Müjgan – Müjdat): Müjgan istemediği bir adamla evlenmek zorundadır. Ailesini ve konağı kurtarmak ve hayatını rezil etmemek için çaba harcamaktadır. Bir gün aklına müthiş bir fikir gelir. Müjdat…
(2004-2005, TGRT) Çocuğun Var Derdin Var (Zeynep): 3 çocuklu bir anne sadece çocuklarıyla mı ilgilenir? Ya kocasının da çocuktan farkı yoksa!
(2005-2006, Atv) Yine de Aşığım (Ayşe)
(2006, Kanal D) Yaşanmış Şehir Hikayeleri (Ece Yıldız)
(2008, Kanal D) Derman (Dr.Derman Özersoy)
(2012, Star TV) Acayip Hikayeler (Müge)
(2013, Star TV) Muhteşem Yüzyıl 
(2016, Kanal D) Bodrum Lisesi

Şevval Sam’ın rol aldığı reklamlar
Akbank: Banka reklamı
Terem Yağ: Katı yağ reklamı
Deniz Temiz Proje
Nili: Deterjan reklamı
Mavi-yeşil: gıda reklamı
Eti Form: gıda reklamı
Bellona Yatak: mobilya reklamı

Şevval Sam’ın yer aldığı tv programları
(1994–1996, TRT 1 – TRT 2 – TRT 3) Müzik Ekspresi (Müzik Programı)
(2001–2003, TRT 1) Damak Tadı (Yemek Programı)
(2005–2006, Tv8) Sanata Dair
2006–2008, (tv8) Sanatla 30 Dakika (Sanata Dair programının bir sonraki sezon aldığı isim)
2010-2011 (TRT Müzik) Şevval Sam’la Pazar’e’rtesi (Talk Show Programı)

Katıldığı diğer etkinlikler
(2001) Numannet: İnternette tanışan iki kişinin aşk hikayesinin anlatıldığı tiyatro oyunu.
(2004) Balkan Festivali
(2003) Hey Gidi Karadeniz Konserler: Kazım Koyuncu ile birlikte konserler verdi.
(2006) Broadway’den İstanbul’a Müzikaller: Şevval Sam ortaokul döneminde her okuldan geldiğinde kaydetmiş olduğu Singing in the Rain’ ı bu müzikalde söyledi ve danslarını yaptı.
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali: Jüri üyeliği yapmıştır.

Sahip olduğu ödüller
(2011) Avrupa Birliği Kalite Ödülleri Kapsamında “Türk Halk Müziği Kadın Sanatçı” Ödülü
(2011) Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Yılın En İyi Sanatçısı” Ödülü
(2010) Konya Selçuk Üniversitesi “İNOVASYON ZİRVESİ” Yılın Yenilikçi Sanatçısı Ödülü
(2010) Çukurova Üniversitesi – En İyi Kadın Şarkıcı
(2009) Karadeniz Teknik Üniversitesi En İyi Kadın Halk Müziği Sanatçısı
(2009) KralTV Video Müzik Ödülleri En iyi Halk Müzik Sanatçısı
(2009) Hürriyet Altın Kelebek En İyi Kadın Sanatçı Ödülü
(2009) Pertevniyal Lisesi En İyi Hafif Müzik Sanatçısı
(2009) YEKÜV Eğitime Katkı Ödülü
(2009) Toplumsal Etik Derneği Şarkıcı ve Oyuncu Ödülü
(2007) Yıldız Teknik Üniversitesi En İyi Kadın Şarkıcı Ödülü

Sanat dünyamızın sevilen sesleri ve oyuncuları arasında gelen sayın Şevval Sam’a öncelikle ülkemizin sanat ve kültür hayatına sunduğu katkılar için için gönülden teşekkür ediyoruz. Değerli sanatçımıza bundan sonraki tüm sanat ve sosyal hayatında mutluluklar diler, başarılarının devamını temenni ederiz.

Sanatçımızın sitesi; sevvalsam.com.tr adresinde yayındadır.

Bu değerli sanatçımızı sosyal medya hesapları üzerinden takip etmek isterseniz; Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube sayfalarından kendisine erişim sağlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here